• This is the home page widget area. You can use this space to add an introductory message to your blog with a Text Widget or add any other widget here.

Saya dah berpindah!

Sila klik sini, sini, sini… maceh..🙂

Epy nu yeahhh

Hey everyone! Guess it’s not too late to wish you a happy new year. Time flies so fast. And Firas is growing up fast too! He will be 2yo this coming 2nd Feb. Ok. There is a reason why the new year entry came up a bit late. I just finished my final exam paper, … Continue reading

YES = year end sale

Topic takde kena mengena ok. Walaupun bonus dah announce tp saya takde plan nak sedekah kan kat LV ke, Zara ke, MBMJ ke.. banyak sgt lah duit saya kan boleh sedekah gitu2 je. Lagipun this year mmg insaf lebih skt dengan sedara2 di Palestin sana. Hopefully every year macam ni la. And, saya ada future … Continue reading

Crying heart for Gaza

Looking after a “terrible-two” who throws a trantrum every 5 seconds I thought was hell of a challenge especially when Papa is not around for days. But u know recently what is more like hell? Gaza. Susah nya rasa berdepan dengan anak kecil yang kuat meragam ini adalah surga sebenarnya kalau dibandingkan dengan susah di … Continue reading

Plan gagal huhu

Ok plan saya semalam untuk stay up mlm dan study gagal. Gagal bila berdepan dgn bantal dan tilam. Sambil peluk Firas dan melihatnya tidur dgn aman, mmg berat sgt mata. Tapi takpe. Malam ni cuba lagi kay! So tengahari ni saya nak pegi mid valley beli ayam dan sayur untuk buat sup. Petang ni masak … Continue reading

B is for benjo (b is for busy)

Ok, saya rasa nak marah dgn IPS sebab cancel kan registration saya because of late payment. Effectively, no access to spectrum, no lecture notes, exam hints whatsoever! Ok marah marah. Tapi nak marah sape kan. Diri sendiri yg salah. Siapa suruh bayar lambat. Kan.. tau nak marah je.. eiii.. Ok2 put that anger aside. Takmo … Continue reading

My first day-off!

Yeay! Today is my first day-off without Firas and Papa. Day-off means, going out without them, and without any specific reason like work or classes. I just wanna be away, do my stuff, on my own. And that includes, going to hairspa for a haircut and treatment, shopping around and doing some revision for the … Continue reading

Mbmj craving

MyGoddd i love my red classic q hillier so much. Rasa macam nak beli lagi satu in different color. Parrot green ke, coral, reef blue or cashew.. Pleaseeee la.. satu lagi? Rasa macam satu jihad yg besar, bila terpaksa menahan diri utk tidak membeli lagi satu! B-)

No free lunch

“Pegang la kuat2.. mak nye pun.. pegang anak mcm org tak mkn je. Nanti ubat tak masuk habis macam mana nak baik demam.” “Tu diapers tu angkat buang dalam tong sampah.” Weeehooo.. welcome to GH! Haha.. saya senyum je bila kena bebel dgn nurse GH. Ok, do not expect first class hospitality if u only … Continue reading

Wean-off? Ok, not yet.

Saya tak jadi nak wean-off Firas lepas baca ni. Kay, tunggu lah lg 5 bln .. in the mean time, be strong! Ok, kalau anda nangis, baguslah, sebab saya pun sama. Nah tisu..